White papers er et populært og kraftfuldt markedsføringsværktøj, hvis du er B2B-virksomhed. White papers kan bruges til at præsentere nyttig og overbevisende forskning, information om produkter og tjenester, samt til at generere kunder. De kan også bruges til at levere indsigt og viden om den branche din virksomhed agerer i og ikke mindst kan de være med til at gøre netop din virksomhed til opinionsleder. Her er, hvad vi mener du bør vide om white papers.
Hvad er et white paper?
Et white paper er et informativt dokument som normalt er skrevet af en virksomhed eller en organisation. Formålet er at fremhæve eller promovere løsninger eller indsigter omkring specifikke produkter eller dybdegående indsigter omkring specifikke emner i en branche.
I modsætning til brochurer, som typisk er meget salgsorienterede og gerne leverer en salgstale, er formålet med et white paper at levere overbevisende og faktuelt indhold og indsigter omkring produkter eller brancher for at gøre modtageren klogere. White papers leverer normalt en dyb indsigt omkring et emne eller en løsning på en problemstilling og er normalt meget præcist formuleret og straight to the point. En typisk længde for et white paper vil være 5-15 sider, hvor længere dokumenter typisk vil blive betegnet som e-bøger. Der er dog ingen faste regler for længden af et white paper, hvorfor man også kan se længere white papers end 15 sider. Kendetegnende for white papers er at disse er professionelt bearbejdet og sat op med grafik, grafer, figurer og anden visualisering som kan hjælpe læseren med hurtigt at danne sig et overblik.
White papers bliver ofte brugt til markedsføring, da det er et produkt som leverer værdi til kunderne. Det kan give en indsigt i, hvordan et givent produkt kan løse et problem for brugeren eller levere ny viden omkring muligheder og trends i en branche. Da white papers formål ikke er at være sælgende, men at skabe værdi for læserne, er det især inden for B2B, et effektivt markedsføringsværktøj til at skaffe leads inden salg. Dermed ikke sagt at man ikke må nævne, hvad man laver eller nævne ens produkter, men det skal være i en form, hvor det viser hvordan det løser læserens problem. Leverer man stor værdi og indsigt skaber man troværdighed og øger sandsynligheden for at blive opinionsleder og sikre, at dine læsere også vil læse dit næste white paper.
3 typer white papers
Indenfor B2B markedsføring findes der grundlæggende 3 typer af white papers:
• Baggrundsviden: Leverer et dokument som dybdegående forklarer fordelene ved virksomhedens produkt, service eller metode
• Det problemløsende: Denne type giver målgruppen en dybdegående indsigt i en måde at løse et generelt problem i branchen
• Tips og tendenser: Her præsenteres resultaterne af en dybdegående analyse med indsigter omkring tips og tendenser i en given branche. Det kan fx være 10 trends du skal være opmærksom på i 2021.
Om du producerer den ene eller anden form for white paper bør formålet altid være at fremstå som en ekspert på området og dele ud af din ekspertviden. Målgruppen leder efter viden på området og søger at få det fra eksperter.
Da white papers leverer solid viden om et emne eller en problemstilling er folk også mere villige til at afgive personlige oplysninger i bytte for informationerne. Dette gør velskrevne white papers til et stærkt værktøj til leadgenerering på B2B markedet.
Vil du vide mere om white papers, så kontakt os og få en snak om hvorvidt white papers er et brugbart markedsføringsværktøj for din B2B-virksomhed. Hos Elite Advertising hjælper vi gerne med at vurdere om det er noget for din virksomhed og vi tilbyder derfor gratis sparring på området.